Wed, 23 Nov, 2022 | Blog

GCP website hosting - Wat is het? Wat zijn de voordelen?

Uw advertentie hier?

GCP website hosting

Er zijn veel manieren voor de hosting van je website. Je zou het op je eigen computer kunnen hosten, wat "self-hosting" wordt genoemd. Dit is echter moeilijker op te zetten en te onderhouden, en je moet ervoor zorgen dat de computer altijd aan staat, verbonden is met het internet en beveiligd is. Dit is voor de meeste mensen niet aan te raden.

Een andere optie is het gebruik van een webhostingbedrijf. Je betaalt dan een maandelijks of jaarlijks bedrag, en het webhostingbedrijf zorgt voor de serverruimte, en voor het onderhoud en de beveiliging van de server. Dit is de aanbevolen optie voor de meeste mensen. GCP (Google Cloud Platform) website hosting is een van de vele diensten die Google aanbied. Hiermee kunnen bedrijven en particulieren hun website hosten op de infrastructuur van Google. Google Cloud Platform is een reeks cloud computing-diensten die draaien op dezelfde infrastructuur die Google intern gebruikt voor zijn eigen producten en diensten. GCP biedt een breed scala aan functies en tools om bedrijven te helpen bij het bouwen en beheren van hun websites.

Voordelen van GCP website hosting

Een groot voordeel bij het kiezen van GCP van Google is dat ze een gemiddelde uptime leveren van 99.9%. Zoals we allemaal weten, is downtime duur. Het kan honderden of zelfs duizenden euro kosten aan verloren omzet en klanten. Daarom levert Google gemiddeld 99.9% uptime. 

Googles GCP staat bekend om dat het gemakkelijk is te installeren en te configureren. Ook de meegeleverde documentatie is zeer grondig en behulpzaam. Er zijn veel keuzes waar je aan moet denken bij het opzetten van een hosting zoals:

  1. Welke domeinnaam je gaat kopen en waar je deze gaat kopen.
  2. Welk contentmanagementsysteem je gaat kiezen.
  3. Hoeveel opslag je plant te gebruiken.
  4. Welke database je aan je website gaat koppelen.

Met GCP kun je kiezen uit 100+ click-to-deploy oplossingen, waardoor het proces heel veel wordt versimpeld.

GCP is zeer betaalbaar. Je kunt beginnen met een gratis proefperiode, en dan alleen betalen voor de diensten die jij gebruikt. Als de diensten regelmatig worden gebruikt, kun je kortingen krijgen, en kun je de diensten zelfs gratis gebruiken als ze gebruikt worden binnen de gratis gebruikslimieten.

Terug