Thu, 25 Jan, 2024 | Blog

3 WordPress tips die iedereen moet weten

3 WordPress tips die iedereen moet weten

Het maken van een WordPress website is niet zo moeilijk. Het is het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld omdat het zo gebruiksvriendelijk is. Toch zijn er wel een aantal dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat met het bouwen van je website. Hieronder delen we drie essentiële WordPress tips die je kunnen helpen om het meeste uit je website te halen. Lees snel verder!

Uw advertentie hier?

Maak altijd een back-up van je website 

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip die we je gaan geven: zorg ervoor dat je altijd een back-up van je website hebt. Sla deze back-up altijd op een externe server op, zodat je er bij kunt wanneer je website crasht of gehackt wordt. 

Hoewel WordPress doorgaans betrouwbaar is, kunnen serverstoringen, hacks of menselijke fouten ervoor zorgen dat je een hoop gegevens verliest. En dit wil je natuurlijk niet. 

Gebruik een responsive thema

Zeg eens eerlijk: hoe vaak gebruik je je laptop om op het internet te surfen? En hoe vaak gebruik je je telefoon? Het is tegenwoordig erg belangrijk om een responsive thema te gebruiken voor je WordPress website. Responsive betekent dat je website ook goed te zien is op mobiele apparaten, zoals een tablet of smartphone. Kies voor een thema dat zich automatisch aanpast op verschillende schermformaten zodat je website altijd gebruiksvriendelijk is.

Houd de website up-to-date 

Een up-to-date website is een goede website! WordPress zelf komt regelmatig met updates die zorgen voor betere functionaliteiten en een optimale beveiliging. Zorg dat je deze updates doorvoert en houd ook de nieuwste versies van de plugins in de gaten. Door je plugins bij te werken zorg je ervoor dat je website profiteert van de nieuwste verbeteringen.

Wil je een WordPress website maken, maar heb je hier eigenlijk niet zoveel verstand van? Of heb je simpelweg geen tijd om dit zelf te doen? Bas Martens is een specialist in WordPress en helpt je bij het ontwikkelen van een website die volledig voldoet aan jouw wensen en behoeften. 

Terug